سید حمید میرمعینی تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با زهرا فعله گری خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد اظهار کرد: بازار سهام مبتنی بر اطلاعات و اخباری که منتشر می شود، واکنش فراخوری را نشان میدهد و از آنجایی که اطلاعات و اخبار به مرور زمان به وقوع می پیوندند، نمی توان پیشبینی مشخصی را متصور بود. پیچیدگیهای زیادی در فعالیت بازارهای موازی و همچنین محیط سیاسی کشور وجود دارد اما سناریوهای احتمالی می تواند به شکل گیری انتظاراتمان کمک کند.
وی با اشاره به اهمیت محیط سیاسی کشور بر بازارهای مالی، گفت: اگر مذاکرات هستهای روند امیدبخشی را داشته باشد و توافقات برجامی به ثمر برسد به طور حتم بازار واکنش مثبتی را نشان می دهد و فکر میکنم در چنین شرایطی بازار حداقل تا ۲ الی ۳ ماه متوالی به رشد خود ادامه خواد داد.
میرمعینی در تشریح تاثیر توافقات برجامی بر بازار سهام، بیان کرد: اگر توافقی حاصل بشود در کنار اینکه بازار سهام به ثبات می رسد؛ سهولتی در صادرات و تامین نیازهای تولید شرکتهای بورسی ایجاد می شود، در نتیجه عملکرد شرکتها بهبود پیدا می کند؛ علاوه بر این موضوع بازارهای موازی همچون خودرو، طلا، ارز با رکود مواجه می شوند و رقبای بازارسهام به حاشیه می روند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: نمی توان با ظن اینکه در دو روز گذشته بازار سهام افتی را تجربه کرده، مدعی شکل گیری روند نزولی باشیم اما بازار برای ادامه مسیر صعودی خود نیازمند محرکهای جدی است که در این خصوص نیز تصمیمات کلان در بخشهای سیاسی و اقتصادی به ویژه توافقات برجامی اثرگذارترین عامل و محرک هستند و فکر میکنم طی ۵ الی ۱۰ روز آینده تکلیف توافق و یا عدم توافق و در نهایت جهت گیری بازار مشخص خواهد شد.
میرمعینی بیان کرد: علاوه بر این موارد، اکنون در فصل مجامع هستیم و گزارش شرکتها می تواند به خودی خود در روند بازار تاثیر گذارد باشد کما اینکه در یک هفته گذشته انتشار گزارش های شرکتهای پتروشیمی- پالایشی و فلزات اساسی تاثیر ناخودشایندی بر سهامداران داشت. از طرفی شکل نگرفتن اقدام جدی در جهت واگذاری بلوک خودروییها که لیدر بازار محسوب میشوند نیز بر گمانهزنی منفی سرمایه گذاران دامن زد.
وی ادامه داد: با دیدگاه تکنیکالی شاخص کل دارای نقاط حمایتی و مقاومتی بوده و با توجه به ارزندگی سهام، امکان به وجود آمدن تقاضای جدید وجود دارد اما این موضوع در گروی فاکتورهای موثر بر بازار است و اگر محرکی وجود نداشته باشد، احتمال دارد شاخص کل بورس تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد اصلاح کند. با مشخص شدن وضعیت ارتباط بین الملل و موضوعات برجامی، مابقی عوامل تاثیرگذار در بازار سهام نیز جهتگیری شده و به مرور زمان مطرح و برجسته میشود اما بازار در گام نخست چشم انتظار این تصمیم مهم است. اگر در روزهای آینده شاهد محرکی در خصوص توافقات و یا سیاست گذاری جدید دولت سیزدهم نباشیم، بازار به روند اصلاحی خود ادامه خواهد داد.
میرمعینی ابراز کرد: فکر میکنم در شرایط کنونی بازار سهام مطابق "فرضیه انتظار عقلایی" رفتار می کند؛ طبق این مدل اگر شرکتها عملیات مطلوب و خوبی را داشته باشند اما انتظار فعالان را پوشش نداده باشند، بازار واکنشهای متفاوتی را بروز میدهد؛ به بیان دیگر اگر انتظار از سودسازی شرکتها بیشتر باشد اما آن انتظارات برآورده نشود، علی رغم اینکه امکان دارد در برخی از موارد بازهم سودسازیها جذاب باشد بازهم بازار واکنش منفی نشان میدهد.
نظر شما