با بازار بی‌ رمقی مواجه هستیم/سرمایه گذاران تمایلی به معامله ندارند/شرط تاثیرگذاری مثبت برجام بر بازار سهام/ کدام صنایع بورسی بیشترین بازدهی را خواهند داشت؟

کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سهام به علت ابهام و اخبار ضد و نقیضی که پیرامون برجام وجود دارد، دچار سردرگمی شده و سرمایه گذاران تمایلی به معامله ندارند.در واقعیت چه بخواهیم وچه نخواهیم، برجام تاثیر زیادی روی اقتصاد کلان و بازارهای مالی می‌گذارد؛ البته نمی توان با اطمینان گفت که صرفا مسئله برجام موجب بهبود بازار سهام می شود چراکه باید سیاست های پولی و مالی دولت در راستای سرمایه گذاری باشد و سیاست گذاری خود را در راستای رکود به منظور کاهش تورم تدوین نکند.

گروه بورس پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد؛بازار سرمایه این روزها، تحت‌تاثیر اخباری مانند احیا یا عدم‌احیای برجام، ورود خودرو به بورس‌کالای ایران و آغاز مسیری برای پایان‌یافتن قیمت‌گذاری دستوری، نوسانات قیمتی کامودیتی‌ها، افزایش نرخ بهره و... است؛ عواملی که یک روز رنگ نماگرهای بورس را قرمز و روز دیگر، سبز می‌کنند.

یوسف دهقانی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با رادار اقتصاد اظهار کرد:  بازار سهام روز گذشته آغاز بی‌رمقی را داشت اما رفته رفته با تاثیر اخبار مثبتی همچون نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه و امیدواری سرمایه‌گذاران از اظهارات آن، رنج مثبتی در گروه‌ خودرو خصوصا ورنا و خساپا دیده شد و تقاضا در سایر صنایع نیز افزایش نسبی را داشت.

دهقانی تشریح کرد: در انتهای بازار کمی هیجان مثبت خصوصا در سایر نمادها فروکش کرد و ارزش معاملات خرد هم به ۳۶۰۰ میلیارد تومان رسید که در روزهای اخیر سقف جدیدی به حساب می آید اما با این حال با بازار بی‌ رمقی مواجه هستیم که علت این موضوع نیز مربوط به کمبود نقدینگی است. در واقع جریان نقد در بازار به قدری نیست که تمام صنایع و بازار را همزمان باهم تکان دهد و تا زمانی‌ که نقدینگی تازه‌ای برای خرید سهام ورود نکند، بازار با همین منوال رو به رو خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: یک پدیده‌ معاملاتی که در دو سال گذشته اغلب مواقع در بازار شاهد بودیم مربوط به اصلاح سریع و بلافاصله رشد قیمت ها بوده است، به طور مثال زمانی‌که یک نماد یا گروهی از نمادها بنا بر خبری رشد کرده‌اند، بعد از اتمام آن رشد روند اصلاح آنها بسیار سریع بوده است و علت این نوع اصلاح‌ها نیز مربوط به جنس خریداران و فروشندگان می‌شود، به بیان دیگر خریداران عمدتا کوتاه مدت عمل می‌کنند اما فروشندگان رفتار بلندمدت دارند و به نیت خروج سهام می فروشند.  

کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به اینکه بازگشت خوبی را در بازار مشاهده کردیم و در معاملات روز پیشین خریداران رو به بالا با مبالغ بزرگتری نسبت به فروشندگان در حال خرید بودند، این نگرانی به وجود می‌آید که با فروکش کردن اخبار مجددا شاهد اصلاح سریع نمادها باشیم، بنابراین بهترین استراتژی این است اگر سهامداران قصد معامله‌ دارند، در محدوده منفی یا صفر تابلو اقدام به معامله کنند.

دهقانی با اشاره به رویکرد بازار به لغو تحریم‌ها و ریسک‌هدی مربوط به آن، مطرح کرد: بازار سهام به علت ابهام و اخبار ضد و نقیضی که پیرامون برجام وجود دارد، دچار سردرگمی شده و سرمایه گذاران تمایلی به معامله ندارند.در واقعیت چه بخواهیم وچه نخواهیم، برجام تاثیر زیادی روی اقتصاد کلان و بازارهای مالی می‌گذارد؛ البته نمی توان با اطمینان گفت که صرفا مسئله برجام موجب بهبود بازار سهام می شود چراکه باید سیاست های پولی و مالی دولت در راستای سرمایه گذاری باشد و سیاست گذاری خود را در راستای رکود به منظور کاهش تورم تدوین نکند.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند کاهشی نرخ ارز و واکنش آن به اخبار مروبط لغو تحریم‌ها، گفت: قیمت دلار به کمتر از ۳۰ هزار تومان و قیمت سکه امامی نیز به کمتر از ۱۴ میلیون تومان رسیده است. از سوی دیگر به واسطه این کاهش قیمت‌ها و اخبار می‌بینیم که بازار واکنش مثبتی را نشان می‌دهد و گروه‌های ریالی می‌توانند رشد خوبی را در بورس تجربه کنند و در میان‌مدت بازدهی بالایی را داشته باشند.

دهقانی تصریح کرد: به نظر می‌رسد توافق نزدیک و یا حداقل بازار با فرض برجام، بر گروه هایی همچون بانکی، خودرویی، حمل و نقل که بیشترین منفعت از برجام را می‌برند، تمرکز دارد و مابقی نمادها نیز تحت الشعاع موج این گروه‌های مذکور حرکت می‌کنند. در این شرایط شاید صحبت از قابلیت ها و پتاسیل های سهم های دیگر  منطقی نباشد و با اوضاع فعلی احتمالا بازدهی این سه گروه در میان مدت بیشتر باشد.

۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳
کد خبر: 31748

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha