به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از تحلیل بازار؛ بازار سرمایه امروز شاهد نوسان عجیبی بود به گونهای که شاخص کل این بازار در ابتدای معاملات روند رو به رشد، با یک شیب تند همراه بود. ولی این رشد چند دقیقه بیشتر دوام نیاورد و پای نماگر اصلی بورس پس از ۲۰ دقیقه از نوک قله به پایین سُر خورد اما با این وجود، عمده سهامهای تأثیرگذار تالار شیشهای مثبت ماندند و بورس با زره فولادی خود از ریزش جلوگیری کرد و در انتهای معاملات، بیش از ۹ هزار واحد رشد کرد و با چنگ و دندان چراغ سبز را برای خود و سهامداران بازار نگه داشت.
خودرویی ها و فلزات اساسی همچنان در صدر
امروز دو گروه خودرو و فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را داشتند و دو گروه برتر معاملات امروز به شمار میرفتند و در این میان، سهمهای «فولاد مبارکه اصفهان» و «فولاد خوزستان» و همچنین «ایران خودرو» و «سایپا» بیشترین تأثیر مثبت را در مثبت ماندن بازار سرمایه داشتند. اما علت افت بازار سرمایه پس از دقایق ابتدایی معاملات بورس چه بود و چه سهم هایی بیشترین تأثیر را در این روند داشتند؟ برای پاسخ به این پرسش به سراغ کارشناسی از بازار سرمایه رفتهایم تا بتوانیم بهترین پاسخ و تحلیل را از روند امروز معاملات به دست آوریم.
تعویق در پیش گشایش چقدر موثر بود؟
کاویان عبدالهی، کارشناس بازار سرمایه، درباره روند معاملات امروز بازار سرمایه گفت: ساعت ۸:۴۵ که پیش گشایش بازار آغاز شد، ۲۷۰ نماد صف خرید داشتیم که ارزش آنها ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود که طی یک ماه گذشته این عدد دیده نشده بود و در مقابل، ۱۹۵ نماد صف فروش داشتیم که ۳ هزار میلیارد تومان ارزش داشت اما رفته رفته این عدد صفهای خرید کمتر شده و روی ۳ یا ۴ هزار میلیارد تومان ایستاد و ساعت ۹ که معاملات شروع شد؛ ما ۲ هزار و ۱۰۰ میلیادر تومان ارزش صف خرید داشتیم و ارزش صف فروش این ساعت به هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان میرسید.
وی افزود: حدود ۹:۲۰ دقیقه که شرایط و روند بازار تغییر کرد و شاخص کمی به سمت پایین حرکت کرد، نمادهایی که معامله میشدند و آنهایی که امروز باز شده بودند مثل فارس در بازه قیمتی منفی باز شدند و یک تا ۲ درصد منفی معامله میشدند که در ادمه مثلا فارس به صف فروش هم رسید و تا آخر بازار، در این شرایط ماند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: معاملات نماد فارس باعث شد تا شاخص، تأثیر منفی از این نماد بگیرد و از عددمثبت شاخص کل کم شود.
عبدالهی با اشاره به اینکه برخی از سهامداران تصمیماتی براساس عدد شاخص میگیرند، ادامه داد: نماد تاپیکو هم در روند افت و خیز شاخص کل بورس بی تأثیر نبود چراکه بخشی از معاملات این نماد در قسمت منفی بود و با قیمت پایانی هشت درصد منفی انجام شد و معاملاتی که در این نماد روی منفی صورت گرف، باعث پایین آمدن نماگر اصلی بازار سرمایه شد.
صف های خرید ابتدایی و منفی شدن در لحظات بعد
وی افزود: در مجموع شاخص با تاثیر از این دو نماد حدود ۶ تا ۷ هزار واحد منفی شد و پایینتر آمد و معاملات هم با سرعت پایینتری انجام شدند و خریداران دستوراتشان را لغو کردند و صفهای فروش بیشتر شدند و با این وجود، آخرین لحظات بازار صفهای خرید بازار سرمایه به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید و ۹۰ نماد صف خرید داشتند و در صف فروش ۲۵۱ نماد حضور داشتند که همین مسئله باعث شد گردش صفهای فروش به ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد برسد.
این کارشناس بازار سرمایه درباره افزایش صفهای فروش و کاهش صفهای خرید نسبت به ابتدای معاملات، گفت: صفهای خرید اولیه با کاهش شدید روبهرو شده و به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید اما صفهای فروش که صبح با ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد آغاز شد، در انتها با ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در بازار بسته شدند.
عبدالهی در پایان تصریح کرد: باز شدن نمادهایی از جمله فارس باعث شده که صف فروش زیادی را شاهد باشیم و باید در باز شدن اینگونه سهمها مدیریتی شکل بگیرد تا به مثبت شدن بازار کمک کند اما اگر روند معاملات در روز آتی هم به این شکل باشد، فردا هم احتمال دارد بازار منفی شروع شود ولی باز هم شرایط پیش رو به تصمیمات سهامداران حقوقی و تقاضاهای حقیقیها بستگی دارد.
نظر شما